Sjalusi – zelos – zeå

“Sjalusi kom til oss gjennom det franke ordet jaloux fra det greske ordet zelos. Det er et bibelsk ord som svarer til det hebraiske qinah. Zelos/qinah er en sterk kraft som best defineres utifra konteksten”. ……ordfryd.blogspot.com

Sjalu, sa du?

Sjalusi – en drivkraft!

Min kjære er på samling i jobbsammenheng. Jeg har ikke spurt om det er kvinner der…mest sannsynlig ikke! Bransjen han jobber i er ikke full av de. Allikevel kan jeg kjenne et stikk av sjalusi. Hva er det for noe? Selvom jeg stoler på han, så er det der….

“You cannot be jealouse of something or someone that you don´t truely desire” …Mel Robbins

Aha, så sjalusi er en bra ting!

Verbet av zelos er zeå, zeå betyr å boble!

Det er nok riktig det, jeg har følelser som bobler, ligger utenpå og han er en som jeg ønsker meg, lengter etter når han er borte og har lyst til å være sammen med. Som er en kronglete beskrivelse av ordet “desire”

Så når noe er virkelig viktig for deg kan du kjenne sjalusi. Har du undersøkt dette litt utstrakt? Det bør du! For der du finner sjalusi, kan du også finne det som er viktig for deg. Har du noen gang kjent sjalusi over at noen har fått til noe? Skaffet seg noe? Gjort noe? Har du spurt deg selv om du er sjalu fordi du skulle ønske det var deg som hadde gjort eller hadde akkurat DET?

Der du kjenner det boble kan spiren til din drøm ligge! Misunnelse er en litt svakere følelse av samme art som sjalusi. Vent til det blir sjalusi, så sterkt..så undersøker du…er det denne veien jeg skal gå for å finne og få til det jeg drømmer om og ønsker meg?

Historien om Gry

Mens jeg jobbet med sko, møtte jeg Gry. Vi reiste på skomesse til Milano og hun var med på lasset, som kona til en skohandler jeg hadde kjent i mange år. Hun var utrolig festlig, velkledd og energisk. Hun var en sånn som du gjerne “stalker” på instagram. Og da fant jeg de kuleste innleggene til @bolistyling_gry_homleid

Jeg ble så misunnelig på hvor morsom, fritenkende og energisk denne dama var. Og jeg ble rett og slett sjalu da jeg så insta kontoen hennes. Fy søren, hva hun hadde fått til! Og lite visste jeg da om at sjalusien, eller boblene handlet om hva jeg selv ønsket å få til .

Idag bruker jeg tid på å utdanne meg innenfor interiør og design feltet, og praktiserer på hobbybasis i våre egne utleieleiligheter og drømmer om å bruke det mer.

Fra fjelleiligheten vår på Beito.
Fra utleieleilighet i Søndre Land

Så her fant jeg zeå – bobler. Takk Gry! For sjalusi, det som skulle drive meg. Og takk til meg selv som gadd å finne ut hva dette dreide seg om. Gjør det du og!!

Ønsker du å leie deg inn i vår fjelleilighet som jeg har kost meg med å lage hyggelig interiør i, finner du den her: https://www.finn.no/reise/feriehus-hytteutleie/ad.html?finnkode=213317970

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: