Pandemiens velsignelse

Å få slippe å være sosial er min “guilty pleasure”

OVERLOADED SOSIALT STRESSYNDROM

Det tror jeg kanskje ikke det er noe som heter, men jeg kan ikke skjønne at jeg er den eneste som føler en lettelse over å ikke måtte være sosial hele tiden. Vi er ulike, men jeg bærer nok på følelsen av et ansvar for at enhver sosial sammenkomst skal bli bra. Jeg har vært igangsetteren, og jeg ønsker at mine gjester eller de jeg er sammen med skal føle at de er de viktigste i verden. Jeg har kost meg med forberedelser, og matlaging og lystenning. Og jeg er glad i å lage mat….bare vent skal du få favorittoppskriften min på indisk kylling (blir på slump for jeg måler aldri), og jeg har invitert.

Men nå…jeg digger å ikke være sosial!

Jeg hører mange klage, og jeg jatter med, at de er lei! De vil samles. Og jeg tenker i mitt stille sinn at det er en velsignelse å få sette seg ut med en kaffekopp og bare være. Ikke måtte prate, ikke måtte servere.

MINE VENNER ER HELT OG HOLDENT MIN SKYLD

Overskriftene blir snart ikke verre nå. Og jeg må skynde meg, for mine venners skyld, å forklare! Jeg er ikke interessert i å prate om været. Jeg kan ikke fordra sladder. Jeg vil ikke prate om andre. Jeg vil prate om hva som er på dypet hos mine venner. Jeg vil filosofere, prate om hva som bor på innsida. Det som gjør oss unike, skapende, ressursterke, flotte. Jeg vil diskutere valg, ikke av farge på blusen, men livsvalg! Jeg vil prate om holdninger og mål. Og disse menneskene har jeg rundt meg, ikke mange, men håndplukkede. Og de er min skyld! Jeg ville ha de!

Men å velge venner som nettopp har disse dyrebare kvalitetene jeg leter etter, koster! Året pandemien har stått på har veltet hele livet mitt på hodet. Når jeg fleiper med det pleier jeg å si at det eneste jeg ikke har byttet ut er sønnen min. Og det å bygge ny familie, lage jobb for deretter å skifte jobb, retenke businessplan, finne boform, skaffe hund, avskaffe revisor og ta et oppgjør på det som nå er historie, har krevd sin kvinne. Og helt til i januar har jeg hatt masse kunder rundt meg….

Jeg har akkurat begynt å puste. Har holdt pusten et år. Er ikke så lett å sette seg inn i det. Men herregud for en velsignet fred denne pandemien har bragt med seg. Fred fra mine absolutt selvvalgte nydelig, og krevende venner. Krevende fordi de er som meg. Opptatt av alt annet enn overflata.

ER DE DER NÅ JEG ER KLAR?

Det vet jeg ikke. Men de har kvalitet disse folka! Og la meg bare si at det er fler enn de på bildene…. Jeg blir ikke overrasket om de takker ja til invitasjonen når jeg og pandemien er klar.

Og jeg vet hva jeg skal by på….

ANNES CHICKEN TIKKA MASALA

Det kan gjerne være at vi samles rundt bordet på fjellet!

Alt er på slump!

Legg i vann cashewnøtter i en halvtimes tid, hell av vannet på disse, og bland inn tomatpure, hvitløk, garam masala, tandoori masala, paprikapulver, litt kanel, og litt mer kardemomme. Bruk stavmikser og lag en pure som blandes i naturell yoghurt. Legg oppdelt kyllingfilet i marinaden noen timer.

Surr sjalottløk, små biter med gulrot og sellerirot i smør til løken blir myk, legg i kyllingbitene og surr. De trenger ikke å være rene for marinade.

Når alt er brunet, hell i tomater på boks, litt kyllingkraft og la det koke noen minutter. Hell så oppi resten av marinaden kyllingen har ligget i og en boks med kokos melk. La koke til det har tyknet. Smak til med salt.

Denne nydelige indisk inspirerte kyllingen serveres med ris og kokt brokkoli. Eller for dere som helst vil unngå blodsukkerøkningen risen gir er blomkålris raskt stekt opp i panna med litt løk en flott erstatning.

Jeg elsker å bruke mangochutney til, men min svigermor lager verdens beste ripsgele med chili, som også er mitt nye favoritt følge.

Og til sommeren ønsker vi oss høner!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: